English

Spreekuur Bijzondere Reizigers

De mogelijkheden om naar alle windstreken te reizen, zijn ongekend. Ook voor mensen met een chronische aandoening of ziekte. Zij doen er wel verstandig aan extra voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat hun gezondheidsklachten verergeren.

Mensen met een ziekte of chronische aandoening lopen meer risico op ernstige infecties dan gezonde reizigers. Dat geldt bijvoorbeeld als u medicijnen gebruikt die de afweer beïnvloeden. Denk aan prednison of andere ontstekingsremmers en medicijnen tegen reumatische aandoeningen of auto-immuunziekten. Ook medicijnen die de afweer onderdrukken na een orgaantransplantatie of in verband met een kwaadaardige ziekte vergroten de kans op infecties. Andere risicogroepen zijn bijvoorbeeld mensen die geen milt hebben.

 

Risico op complicaties
Vooral bij een reis naar de tropen zijn extra voorzorgsmaatregelen raadzaam. Het gebrek aan hygiëne op veel plaatsen, in combinatie met luchtvochtigheid en hoge temperaturen, vormt een voedingsbodem voor infecties. Mensen met een zwakke(re) gezondheid zijn daar eerder vatbaar voor. Bovendien is bij hen de kans op complicaties groter als ze bijvoorbeeld diarree, koorts en/of een andere infectieziekte oplopen.

 

Advies op maat
Voor bijzondere reizigers hebben onze tropenartsen van het Erasmus MC een speciaal spreekuur op Haringvliet 72. Hier krijgen zij persoonlijk advies over vaccinatie en andere maatregelen die ze voor, tijdens en na hun reis kunnen nemen om de risico’s te beperken. Aan bijzondere reizigers die na thuiskomst gezondheidsklachten hebben, biedt het Erasmus MC nazorg. Deze verloopt eveneens via het spreekuur. Zwangere vrouwen vallen niet in de categorie bijzondere reizigers. Zij kunnen gebruik maken van onze reguliere dienstverlening.

 

Afspraak maken
Het spreekuur voor bijzondere reizigers verloopt op afspraak. Hiervoor kunt u bellen naar 010 - 404 3666. Voor een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of uw behandelend specialist. Maakt u wel zo lang mogelijk voor de reis een afspraak.

Voorafgaand aan uw bezoek bij het spreekuur voor bijzondere reizigers ontvangt u een formulier waarop u gegevens kunt vastleggen die belangrijk zijn voor het spreekuur. Wij vragen u het ingevulde formulier in de bijgesloten antwoordenveloppe aan ons terug te sturen.

 

 

 

Deel & Print

Openingstijden

Maandag 8:30 - 16:30
Dinsdag 8:30 - 20:30
Woensdag 8:30 - 20:30
Donderdag 8:30 - 16:30
Vrijdag 8:30 - 20:30
Zaterdag 9:00 - 12:30
Telefonisch bereikbaar van
ma t/m vrij van 8.30 tot 17.00 uur

 

Adresgegevens

Travel Clinic
Haringvliet 72
3011 TG Rotterdam
Telefoon 0900 503 40 90
(Lokatie is naast Havenpolikliniek)
travelclinic@erasmusmc.nl

Keuringen voor bedrijven
Maasboulevard 148
3011 TX Rotterdam
Telefoon 010 820 11 20
Meer informatie:
http://corporate.travelclinic.com

Travel Clinic is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic © 03/18. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring