English

Spreekuur Bijzondere Reizigers

Voor reizigers met een chronische aandoening of ziekte
De mogelijkheden om naar alle windstreken te reizen, zijn ongekend. Ook voor mensen met een chronische aandoening of ziekte. Behoort u tot deze groep, maak dan vóór vertrek een afspraak bij ons Spreekuur Bijzondere Reizigers. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist.

Mensen met een ziekte of chronische aandoening lopen meer risico op ernstige infecties dan gezonde reizigers. Dat geldt bijvoorbeeld als u medicijnen gebruikt die de afweer beïnvloeden. Denk aan prednison of andere ontstekingsremmers en medicijnen tegen reumatische aandoeningen of auto-immuunziekten. Ook medicijnen die de afweer onderdrukken na een orgaantransplantatie of in verband met een kwaadaardige ziekte vergroten de kans op infecties. Andere risicogroepen zijn bijvoorbeeld mensen die geen milt hebben. Zwangere vrouwen vallen niet in de categorie bijzondere reizigers. Zij kunnen gebruik maken van onze reguliere dienstverlening.

Advies op maat
Voor bijzondere reizigers hebben onze tropenartsen van het Erasmus MC een speciaal spreekuur. Hier krijgt u als bijzondere reiziger persoonlijk advies over vaccinaties en andere maatregelen die u voor, tijdens en na hun reis kunt nemen om de risico’s te beperken. Aan bijzondere reizigers die na thuiskomst gezondheidsklachten hebben, biedt het Erasmus MC nazorg. Deze verloopt eveneens via het spreekuur.

Afspraak maken

Het spreekuur voor reizigers met een chronische aandoening of ziekte verloopt op afspraak. Hiervoor kunt u bellen naar 06 50 031 973. Voor een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of uw behandelend specialist. Maakt u wel zo lang mogelijk voor de reis een afspraak.

Voorafgaand aan uw bezoek aan het Spreekuur Bijzondere Reizigers ontvangt u een formulier waarop u gegevens kunt vastleggen die belangrijk zijn voor het spreekuur. Wij vragen u het ingevulde formulier in de bijgesloten antwoordenveloppe aan ons terug te sturen.

 

 

 

Landen op alfabet

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

Deel & Print

(aangepaste) Openingstijden

Maandag 8:45 - 15:00
Dinsdag 8:45 - 15:00
Woensdag 8:45 - 15:00
Donderdag 8:45 - 15:00
Vrijdag 8:45 - 15:00
Zaterdag in overleg

Telefonisch bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur

 

Adresgegevens

Travel Clinic Erasmus MC
Zimmermanweg 7
3015 CP Rotterdam
Telefoon 010 - 704 5050
(Naast hoofdingang Erasmus MC)
Mailadres en route

Corporate Travel Clinic Erasmus MC
Keuringen voor bedrijven
Maasboulevard 148
3011 TX Rotterdam
Telefoon 010 820 11 20
http://corporate.travelclinic.com

Travel Clinic is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic © 03/18. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring