Overslaan en naar de inhoud gaan
Patient en arts in spreekkamer

Samenwerking infectiologen

Travel Clinic Erasmus MC biedt reguliere spreekuren en spreekuren voor bijzondere reizigers: mensen met een ziekte of aandoening. De bijzondere reizigers worden gezien bij de infectioloog in het ziekenhuis en krijgen meestal nog dezelfde dag hun vaccinaties bij de Travel Clinic. De infectiologen werken ook mee op de reguliere spreekuren. Zo ontstaat kennisuitwisseling en kan indien nodig collegiaal overleg plaatsvinden.

Microscopisch beeld van een bacterie

Wetenschappelijk onderzoek

Binnen het Erasmus MC wordt onderzoek gedaan naar infectiezieken en vaccins. Bijvoorbeeld naar de werking en effectiviteit van vaccinaties bij verschillende doelgroepen. Het opzetten en coordineren van de onderzoeken ligt bij het Erasmus MC. Travel Clinic Erasmus MC is verbonden aan de uitvoering. Zodra het veldwerk start zijn het dus de medewerkers van de Travel Clinic waarmee de deelnemers in aanraking komen.

mRNA-vaccin werkt ook bij mensen met een aangeboren afweerstoornis
Docent voor groep cursisten Tropencursus

Onderwijs

Travel Clinic Erasmus MC is een kenniscentrum voor artsen en verpleegkundigen die in de (sub)tropen willen werken, reisadviezen geven of vakmatig interesse hebben in tropische ziekten. Om onze kennis te delen zijn wij beschikbaar voor consultatie en advies en verzorgen we onderwijs. We organiseren een achtdaagse Tropencursus, en in samenwerking met de NSPOH verzorgen wij de modules Reizigersadvisering voor huisartsen en Reizigersadvisering voor doktersassistenten en praktijkondersteuners.

Meer informatie over onze Tropencursus