English

Nieuwsbrief inclusief kortingsbon voor de maand mei

16 april 2018
Lees meer in onze nieuwsbrief over het belang van vaccineren, reizen met verminderde weerstand en maak gebruik van de kortingsbon voor de maand mei!

Olympische Spelen in Rio de Janeiro

25 mei 2016
De Olympische Spelen en de Paralympische Spelen worden dit jaar gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië. De Olympische Spelen vinden plaats van 5 tot en met 21 augustus 2016 en de Paralympische Spelen van 7 tot en met 18 september 2016.

Oeganda: gele koorts vaccinatie verplicht

13 mei 2016
De Oegandese autoriteiten hebben de verplichting met betrekking tot de gele koorts vaccinatie gewijzigd: ze verplichten nu iedere reiziger die het land binnenkomt om een bewijs van de gele koorts vaccinatie te laten zien. Dit is naar aanleiding van de uitbraak van gele koorts die momenteel gaande is in Angola en Congo D.R. Mogelijk zullen andere landen in Afrika dit beleid ook gaan overnemen. (bron: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering)

Voldoende buiktyfusvaccin

11 augustus 2015
Binnen de Travel Clinic is er op dit moment voldoende buiktyfusvaccin beschikbaar. Het buiktyfusvaccin is voor iedere client die daarvoor in aanmerking komt.

Eerste MERS-patiënt in Thailand

18 juni 2015
In Thailand is vandaag voor het eerst een geval van MERS-CoV ('Middle East Respiratory Syndrome-coronavirus')vastgesteld. Het betreft een 75-jarige man uit Oman. Hij is onmiddellijk in quarantaine gezet en wordt, samen met drie familieleden die met hem meereisden, goed in de gaten gehouden. Ook anderen die met de man in contact zijn geweest, zoals vliegtuigpersoneel en de passagiers die het dichtst bij de man zaten, worden gecontroleerd. (Bron: NOS)

Vitamine R over reizen en gezondheid

12 mei 2015
Welke vaccinaties heb je voor welke vakantiebestemming nodig, hoe zit het met de verschillende malariapillen, waar kun je gewoon uit de kraan drinken en waar kun je dat beter niet doen? Onlangs ging het radioprogramma Vitamine R van RTV Rijnmond over reizen en gezondheid. Reizigersgeneeskundige Rob van Aalsburg en reizigersverpleegkundige Rian Wijnhorst van de Travel Clinic Havenziekenhuis waren te gast in de studio.

De Travel Clinic gebruikt veilige injectienaalden

26 maart 2015
Maandag 23 maart 2015 is een uitzending van het tv-programma Eén vandaag geweest over mogelijke problemen bij de productie van injectienaalden van het merk Terumo. Volgens het tv-programma kan de lijm in Terumo-naalden onvoldoende uitgehard zijn, waardoor mogelijk lijm vrijkomt en wordt ingespoten.

Varkensgriep (of Mexicaanse griep) in India

25 februari 2015
Volgens verschillende media is er een uitbraak van influenza H1N1 (varkensgriep of Mexicaanse griep) gaande in India met de meeste gevallen in Rajasthan. De officiële bronnen (WHO, CDC, ECDC) hebben hier echter nog niets over gemeld. Tot er meer bekend is over de uitbraak via de officiële bronnen, is er geen aangepast reisadvies voor reizigers naar India. (bron: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering)

Pest in Madagaskar

12 februari 2015
De Wereldgezondheidsorganisatie liet gisteren weten dat een uitbraak van de pest op Madagaskar sinds september aan 71 mensen het leven heeft gekost. Nog eens 263 mensen zijn ziek geworden. Mensen krijgen nog maar nauwelijks deze ziekte. In Madagaskar komt de ziekte echter sinds de jaren tachtig jaarlijks voor en vooral de laatste jaren eisen die uitbraken steeds meer slachtoffers. Door de hevige regenval begin dit jaar kan de afname van het aantal besmettingen nog op zich laten wachten. Ratten en vlooien die de ziekte overbrengen, gedijen namelijk goed in overstroomde gebieden. Vlooien zijn de voornaamste verspreiders van de bacterie. Mensen die gebeten zijn door een geïnfecteerde vlo ontwikkelen meestal een vorm van de builenpest die goed behandelbaar is.

Travel Clinic doneert 8.000 nieuwe naalden

28 oktober 2014
De Travel Clinic en het Havenziekenhuis houden zich al jaren bezig met malaria. Van reizigersadvisering tot wetenschappelijk onderzoek: op alle niveaus en voor verschillende doelgroepen wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van kennis, bewustwording en preventie. Vanuit dit principe steunt de Travel Clinic ook andere initiatieven die een directe bijdrage leveren aan het terugdringen van malaria. Zo heeft de Travel Clinic al jaren goed contact met Drive Against Malaria Foundation (DAM), een stichting die hulp biedt aan de armste bevolkingsgroepen in heel Afrika.
Getoond 1 tot 10 van 77. Er zijn meer pagina's.

Openingstijden

Maandag 8:30 - 16:30
Dinsdag 8:30 - 20:30
Woensdag 8:30 - 20:30
Donderdag 8:30 - 16:30
Vrijdag 8:30 - 20:30
Zaterdag 9:00 - 12:30
Telefonisch bereikbaar van
ma t/m vrij van 8.30 tot 17.00 uur

 

Adresgegevens

Travel Clinic Erasmus MC
Zimmermanweg 7
3015 CP Rotterdam
Telefoon 010 - 704 5050
(Naast hoofdingang Erasmus MC)
travelclinic@erasmusmc.nl

Corporate Travel Clinic Erasmus MC
Keuringen voor bedrijven
Maasboulevard 148
3011 TX Rotterdam
Telefoon 010 820 11 20
http://corporate.travelclinic.com

Travel Clinic is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic © 03/18. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring