Vaccinaties en Reizigersadvies

Tegen veel ziektes kunt u zich voordat u op reis gaat laten vaccineren. De Travel Clinic geeft persoonlijk advies, afgestemd op uw reisdoel.

Als u binnenkort naar de (sub)tropen of een ander risicogebied reist, is het verstandig minimaal zes weken van tevoren een afspraak te regelen. Sommige vaccinaties of tabletten moet u namelijk al weken vóór vertrek halen. Gaat u langer dan een half jaar op reis, dan raden we u aan minimaal drie maanden van tevoren een afspraak te regelen.

 
Persoonlijk advies
Bij de Travel Clinic krijgt u gericht advies dat aansluit op uw manier van reizen, de risico’s in het land van bestemming, uw reisduur en uw gezondheid. De vaccinatiedeskundige stelt hiervoor samen met u een persoonlijk vaccinatieplan op. Hij of zij adviseert hoe u zich het beste tegen ziektes kunt beschermen en bespreekt de maatregelen die u daarvoor kunt nemen. Ook de vaccinaties zelf kunnen dan worden toegediend.
 
Afspraak maken
Per jaar vaccineren en adviseren wij ruim 20.000 mensen.
Wilt u een gesprek met een vaccinatiedeskundige? U kunt zowel online als telefonisch een afspraak maken. Meer informatie.


Meenemen naar eerste afspraak
Als u voor een eerste afspraak komt, vergeet dan niet het volgende mee te nemen:
- Een geldig paspoort of identiteitsbewijs
- Een overzicht van de eventuele medicijnen die u gebruikt
- Uw vaccinatieboekje, indien aanwezig
- Uw pinpas, wij nemen geen cash geld aan

Let op: Bent u onder behandeling van een specialist en krijgt u medicatie voorgeschreven? Dan maken wij bij voorkeur geen afspraak tijdens een avond- of weekendspreekuur. Houd hier a.u.b. ook rekening mee bij het maken van een online afspraak.

Tips tegen flauwvallen
Mensen die eerder onwel zijn geworden of flauw zijn gevallen na het vaccineren, adviseren wij het volgende:

  1. Zorg in ieder geval dat u van tevoren voldoende heeft gegeten. Een lege maag is niet bevorderlijk.
  2. Om ervoor te zorgen dat u uw bloedvolume vergroot, kunt u uw vocht- en zoutconsumptie verhogen door het drinken van bijvoorbeeld een sportdrank ongeveer één uur voorafgaand aan de vaccinatie.
  3. Geef aan dat u bij eerdere vaccinaties onwel bent geworden. Ga bij voorkeur liggen als u de vaccinatie toegediend krijgt. Geef het op tijd aan als u de symptomen van onwel worden herkent (zoals duizeligheid, zwarte vlekken voor de ogen zien, misselijkheid, braakneigingen, bleek zien en klam aanvoelen).
  4. Uit onderzoek is verder gebleken dat het kruisen van de benen (kan ook liggend) en tegelijkertijd het aanspannen van de buik- en beenspieren onwel worden kan voorkomen.
Via de wereldkaart kunt u zien welke vaccinaties u voor welk land nodig heeft.
 
De kosten voor een bezoek en vaccinaties ziet u bij Prijzen vaccinaties.
 

Deel & Print