Onze dienstverlening

Bereikbaar voor, tijdens en na de reis
De Travel Clinic is er voor iedereen die voor korte of langere tijd naar de (sub)tropen gaat. Zowel voor, tijdens als na de reis kunt u bij ons terecht. Wij werken nauw samen met de ervaren internist-infectiologen van het Erasmus MC. Zij hebben de krachten gebundeld met de tropenafdeling van het voormalige Havenziekenhuis in Rotterdam, al jarenlang een begrip als het gaat over reizigersgeneeskunde en kennis van tropische ziekten. In geval van spoed zijn onze specialisten 24 uur per dag beschikbaar.

 

Voor de reis

Ga goed voorbereid op reis. Lees het algemene reisadvies voor uw bestemming. En maak een afspraak voor een persoonlijk gezondheidsadvies en de juiste vaccinaties. Heeft u een chronische aandoening of ziekte, dan bent u welkom op ons Spreekuur Bijzondere Reizigers. Ook voor een coronatest met reisverklaring, malariamiddelen en reisbenodigdheden kunt u bij ons terecht. 

 

Tijdens de reis

Loopt u tijdens uw reis iets op, dan is het belangrijk om bij spoedeisende vragen eerst contact op te nemen met uw reisverzekering. Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u eerst terecht bij uw huisarts, en anders kunt u voor vragen zonder spoed mailen met onze ervaren tropenartsen via tropen@erasmusmc.nl. Zij proberen uw vraag binnen 48 uur te beantwoorden.
 

Na de reis

Komt u terug van een reis met klachten van bijvoorbeeld koorts, diarree, huiduitslag en/of hoesten? Ga dan eerst naar uw huisarts, hij of zij zal u doorverwijzen naar onze Tropenpolikliniek. Als het nodig is kunt u vaak nog dezelfde dag gezien worden om uw klachten te bespreken en onderzoek te verrichten. Heeft u direct zorg nodig dan stuurt de huisarts u door naar de spoedeisende hulp van het Erasmus MC.

 

Informatie voor huisartsen

Huisartsen kunnen regulier verwijzen via zorgdomein. Voor telefonisch overleg belt u met de tropentelefoon: 06-34 95 12 56. Deze is, uitsluitend voor (huis)artsen, dag en nacht bereikbaar. Heeft u niet-spoedeisende vragen dan kunt u mailen naar tropen@erasmusmc.nl

Corporate services

Medische zorg en ondersteuning aan internationaal opererende bedrijven wordt geleverd vanuit de Corporate Travel Clinic Erasmus MC.
Naar de website

Deel & Print