Coronatest voor reizigers

PCR-test en serologische test
In Nederland zijn alle coronamaatregelen vervallen. Toch zult u er mee te maken krijgen als u op reis gaat. In veel gevallen eist het land van bestemming een negatieve PCR-test met verklaring of een serologische test. De Travel Clinic Erasmus MC verzorgt deze.

 

  • PCR-test: De meeste landen willen weten of u op dit moment besmet bent met het coronavirus. Hiervoor vragen zij een COVID-19 PCR test met verklaring. Als het testresultaat negatief is mag u het land inreizen. 
  • Serologische test: Andere landen vragen naast de PCR-test ook een serologische test, ook wel antistoffentest genoemd. Deze test toont aan of u antistoffen tegen SARS-CoV-2 in uw lichaam heeft en daarmee of u corona al doorgemaakt heeft, of succesvol gevaccineerd bent. 

Of een coronatest voor uw reis noodzakelijk is en hoe lang van tevoren deze afgenomen mag worden, kunt u nagaan op www.wijsopreis.nl.

 

Afspraak maken
De coronatests worden op afspraak uitgevoerd. U kunt hiervoor terecht op maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 16.30 uur. Op dinsdag tot 19.00 uur. Een afspraak maakt u eenvoudig door te bellen met 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur).

 

Meenemen naar de afspraak
Neem tijdens de afspraak het paspoort of de ID-kaart mee waarmee u de reis maakt. Het nummer van dit document moet op de reisverklaring vermeld worden. Zonder is het niet geldig en kan de luchtvaarmaatschappij of het land van bestemming u weigeren.

 

Hoe werken de tests en wat zijn de kosten?
PCR-test
: Tijdens deze test neemt onze verpleegkundige een uitstrijkje uit de neus en keel. Het monster wordt vervolgens verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het coronavirus. U ontvangt de uitslag en reisverklaring standaard binnen 48 uur per beveiligde mail. Test u voor 12.00 uur dan ontvangt u de uitslag de volgende dag voor 12.00 uur. De kosten van de PCR-test zijn € 95,-

Serologische test: Tijdens deze test neemt onze verpleegkundige een buisje bloed af. Het monster wordt verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op de aanwezigheid van antistoffen. U ontvangt de uitslag en verklaring per beveiligde mail. De kosten van de test zijn € 60,- 

PCR-test en serologische test: Is een combinatie nodig van een PCR-test én een serologische test dan betaalt u € 150,- De uitslagen van de tests worden los van elkaar via beveiligde mail verzonden.

 

Voorwaarden

  • Wij voeren de tests alleen uit als u klachtenvrij bent. Heeft u klachten die passen bij het coronavirus, zeg de afspraak af (010-704 5050) en neem contact op met de GGD.
  • U dient zelf na te gaan of en welke coronatest voor uw reis noodzakelijk is. Ga ook na welke eisen er gelden ten aanzien van de geldigheidsduur van de reisverklaring. Dat kan op www.wijsopreis.nl.
  • De serologische test doen wij vanaf 18 jaar.
  • De combinatieprijs voor een PCR-test én een serologische test geldt alleen als beide tests op dezelfde dag afgenomen worden.
  • Wij hebben goede afspraken met ons laboratorium over de doorlooptijden. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de uitslag later binnen is. Denk aan een technische storing in het lab of aan een uitslag die op de grenswaarde valt (niet positief en niet negatief). Het monster moet dan opnieuw geanalyseerd worden. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk gehouden worden. Wel zullen wij u zo snel mogelijk informeren en alles doen wat binnen ons bereik ligt om de uitslag te realiseren. 

 

De serologietest voeren wij ook uit voor niet-reizigers. Lees meer >

 

Lees ook:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Wereldkaart

Deel & Print