Weten of u corona heeft gehad?

Serologietest voor niet-reizigers
Wilt u weten of u besmet geweest bent met het coronavirus? De Travel Clinic Erasmus MC voert de serologietest ook uit voor niet-reizigers.

De serologietest toont aan of u antistoffen tegen SARS-CoV-2 in uw bloed heeft. Hiervoor wordt een buisje bloed afgenomen dat in het laboratorium onderzocht wordt. Als de antistoffen aangetroffen worden betekent het dat u het coronavirus heeft doorgemaakt.

 

Afspraak maken

De serologietest wordt net als de coronatests voor reizigers op afspraak uitgevoerd. U kunt hiervoor terecht op maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 16.30 uur. Een afspraak maakt u eenvoudig door te bellen met 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur).

 

De uitslag en de kosten

U ontvangt de uitslag van de serologietest per beveiligde mail. De kosten zijn € 60,- 

 

Voorwaarden

  • Wij voeren de serologietest alleen uit als u klachtenvrij bent. Heeft u klachten die passen bij het coronavirus, zeg de afspraak telefonisch af (010-704 5050) en neem contact op met de GGD.
  • De serologische test doen wij vanaf 18 jaar.
  • Wij hebben goede afspraken met ons laboratorium over doorlooptijden. In de regel geldt dat serologietesten dagelijks geanalyseerd worden en u de uitslag binnen 1 tot 2 werkdagen heeft. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de uitslag later binnen is. Denk aan een technische storing in het lab of aan een uitslag die op de grenswaarde valt (niet positief en niet negatief). Het monster moet dan opnieuw geanalyseerd worden. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk gehouden worden. Wel zullen wij u zo snel mogelijk informeren en alles doen wat binnen ons bereik ligt om de uitslag te realiseren.


Lees ook:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Wereldkaart

Deel & Print