English

Coronatest voor reizigers

PCR-test en serologische test
Wilt u naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat het land van uw bestemming eisen stelt om import van infecties met het nieuwe coronavirus te voorkomen. In sommige gevallen is een PCR-test met verklaring en/of serologische test nodig. De Travel Clinic Erasmus MC verzorgt deze tests, ook tijdens de lockdown van 15 december t/m 19 januari.

Een aantal landen ziet Nederland als een hoog risico land. Ze ontvangen ons graag maar willen het risico op import van het nieuwe coronavirus beperken. Deze landen vragen reizigers zich voor binnenkomst in het land te laten testen.

 

  • PCR-test: De meeste landen willen weten of u op dit moment besmet bent met het nieuwe coronavirus. Hiervoor vragen zij een COVID-19 PCR test met verklaring. Als het testresultaat negatief is, mag u het land inreizen. 
  • Serologische test: Sommige landen vragen naast de PCR-test ook een serologische test, ook wel antistoffentest genoemd. Deze test toont aan of u wel of geen antistoffen in uw lichaam heeft en daarmee of u de infectie al doorgemaakt heeft.

 

Bellen voor een afspraak 
De Travel Clinic voert de beide tests op afspraak uit. Hiervoor kunt u terecht op maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 16.30 uur. En op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Een afspraak maakt u eenvoudig door te bellen met 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur). Houd alstublieft de mobiele nummers en e-mailadressen bij de hand van alle personen waarvoor u de afspraak maakt.

 

Meenemen naar de afspraak
Het is belangrijk dat u tijdens de afspraak het paspoort of de ID-kaart bij u heeft, waarmee u de reis maakt. Het nummer van dit document moet op de verklaring vermeld worden.

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?
PCR-test
: Tijdens deze test neemt onze reizigersverpleegkundige met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de neus en keel. Het monster wordt vervolgens verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het virus. Binnen 48 uur* ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en een verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 125,- Bij afname in het weekend geldt een toeslag van € 5,-

Serologische test: Tijdens deze test neemt de reizigersverpleegkundige een buisje bloed af. Het monster wordt verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op de aanwezigheid van antistoffen tegen het virus. Binnen 72 uur* ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en een verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 60,-  Bij afname in het weekend geldt een toeslag van € 5,-  

COVID-19 PCR test en serologische test: Is een combinatie nodig van een COVID-19 PCR test én een serologische test dan betaalt u € 175,- Bij afname in het weekend geldt een toeslag van € 5,- De uitslag van de PCR-test ontvangt u binnen 48 uur*, de uitslag van de serologische test binnen 72 uur*.

 

Voorwaarden

  • Of een coronatest noodzakelijk is voor uw reis en welke eisen er gelden ten aanzien van de geldigheidsduur van de verklaring, dient u zelf na te gaan bij uw reisorganisatie, vliegmaatschappij of het consulaat van het land van bestemming.
  • Voor beide tests geldt dat u klachtenvrij bent. Alsu klachten heeft die passen bij het nieuwe coronavirus, neem dan contact op met de GGD.
  • De combinatieprijs voor een COVID-19 PCR test én serologische test geldt alleen als beide tests op dezelfde dag afgenomen worden.
  • * Wij garanderen de uitslag van de test binnen 48 uur (PCR-test) en 72 uur (serologische test). We hebben hierover goede afspraken met ons laboratorium. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de uitslag later binnen is. Denk aan een technische storing in het lab of aan een uitslag die op de grenswaarde valt (niet positief en niet negatief). Het monster moet dan opnieuw geanalyseerd worden. In die specifieke gevallen zullen wij u zo snel mogelijk informeren en alles doen wat binnen ons bereik ligt om de uitslag zo snel mogelijk te realiseren.

 

Lees ook:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Wereldkaart

Deel & Print

(aangepaste) Openingstijden

Maandag 8:45 - 16:30
Dinsdag 8:45 - 16:30
Woensdag 8:45 - 16:30
Donderdag 8:45 - 16:30
Vrijdag 8:45 - 16:30
Zaterdag 10:00 - 13:00

Telefonisch bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur (ma-vrij)

Volg ons

Adresgegevens

Travel Clinic Erasmus MC
Zimmermanweg 7
3015 CP Rotterdam
Telefoon 010 - 704 5050
(Naast hoofdingang Erasmus MC)
Routebeschrijving

Voor bedrijven:
Corporate Travel Clinic Erasmus MC

corporate.travelclinic.com
Maasboulevard 148
3011 TX Rotterdam
010 - 820 11 20

Travel Clinic Erasmus MC is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic Erasmus MC © 01/21. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring