English

Coronatest voor reizigers

PCR-test en serologische test
Wilt u weer naar het buitenland reizen, bijvoorbeeld voor vakantie of familiebezoek? Dan kan het zijn dat het land van uw bestemming eisen stelt om import van infecties met het nieuwe coronavirus te voorkomen. In sommige gevallen is een PCR-test met verklaring en/of serologische test nodig. De Travel Clinic Erasmus MC verzorgt deze tests.

Een aantal landen ziet Nederland als een hoog risico land. Ze ontvangen ons graag maar willen het risico op import van het nieuwe coronavirus beperken. Deze landen vragen reizigers zich voor binnenkomst in het land te laten testen.

 

  • PCR-test: Sommige landen willen alleen weten of u op dit moment besmet bent met het nieuwe coronavirus. Hiervoor vragen zij een COVID-19 PCR test. Als het testresultaat negatief is, mag u het land inreizen. 
  • Serologische test: Andere landen vragen naast de PCR-test ook een serologische test. Deze test toont aan of u wel of geen antistoffen in uw lichaam heeft en daarmee of u de infectie eerder al doorgemaakt heeft.

 

Bellen voor een afspraak 
De Travel Clinic voert beide tests op afspraak uit. Hiervoor kunt u terecht op maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 16.30 uur. Een afspraak maakt u door te bellen met 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur).
Houd de mobiele nummers en e-mailadressen bij de hand van alle personen waarvoor u de afspraak maakt.

 

Meenemen naar de afspraak
Het is belangrijk dat u tijdens de afspraak het paspoort of de ID-kaart bij u heeft, waarmee u de reis maakt. Het nummer van dit document moet op de verklaring vermeld worden.

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?
PCR-test
: Tijdens deze test neemt onze reizigersverpleegkundige met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de neus en keel. Het monster wordt vervolgens verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het virus. Binnen 48 uur ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en een verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 125,-

Serologische test: Tijdens deze test neemt de reizigersverpleegkundige een buisje bloed af. Het monster wordt verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op de aanwezigheid van antistoffen tegen het virus. Binnen 72 uur ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en een verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 60,-  

COVID-19 PCR test en serologische test: Is een combinatie nodig van een COVID-19 PCR test én een serologische test dan betaalt u € 175,- De uitslag van de PCR-test ontvangt u binnen 48 uur, de uitslag van de serologische test binnen 72 uur.

 

Voorwaarden

  • Of een coronatest noodzakelijk is voor uw reis en welke eisen er gelden ten aanzien van de geldigheidsduur van de verklaring(en), dient u zelf na te gaan bij uw reisorganisator, vliegmaatschappij of het consulaat van het land van bestemming.
  • Voor beide tests geldt dat u klachtenvrij bent. Heeft u klachten die kunnen duiden op het nieuwe coronavirus, neem dan contact op met de GGD.
  • De serologische test voeren wij uitsluitend uit voor reizigers naar landen waar deze test verplicht is. 
  • De combinatieprijs voor een COVID-19 PCR test én serologische test geldt alleen als beide tests op dezelfde dag afgenomen worden.

 

Lees ook:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Wereldkaart

Deel & Print

(aangepaste) Openingstijden

Maandag 8:45 - 16:30
Dinsdag 8:45 - 16:30
Woensdag 8:45 - 16:30
Donderdag 8:45 - 16:30
Vrijdag 8:45 - 16:30

Telefonisch bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur

Volg ons

Adresgegevens

Travel Clinic Erasmus MC
Zimmermanweg 7
3015 CP Rotterdam
Telefoon 010 - 704 5050
(Naast hoofdingang Erasmus MC)
Routebeschrijving

Voor bedrijven:
Corporate Travel Clinic Erasmus MC

corporate.travelclinic.com

Travel Clinic is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic © 03/20. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring