English

Coronatest voor reizigers

PCR-test en serologische test
Wilt u weer naar het buitenland voor vakantie, familiebezoek of een zakenreis? Dan kan het zijn dat het land van uw bestemming eisen stelt om import van infecties met het nieuwe coronavirus te voorkomen. In sommige gevallen is een PCR-test met verklaring en/of serologische test nodig. De Travel Clinic Erasmus MC verzorgt deze tests.

Een aantal landen ziet Nederland nog als een hoog risico land. Ze ontvangen ons graag maar willen het risico op import van het nieuwe coronavirus beperken. Deze landen vragen reizigers zich voor binnenkomst in het land te laten testen.

 

  • PCR-test: Sommige landen willen alleen weten of u op dit moment besmet bent met het nieuwe coronavirus. Hiervoor vragen zij een COVID-19 PCR test. Als het testresultaat negatief is, mag u het land inreizen. 
  • Serologische test: Andere landen vragen naast de PCR-test ook een serologische test. Deze test toont aan of u wel of geen antistoffen in uw lichaam heeft en daarmee of u de infectie eerder al doorgemaakt heeft.

 

Op afspraak 
De Travel Clinic voert beide tests op afspraak uit. Hiervoor kunt u terecht op maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 15.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maakt u eenvoudig door te bellen met 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur).

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?
PCR-test
: Tijdens deze test neemt onze reizigersverpleegkundige met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de neus en keel. Het monster wordt vervolgens verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het virus. Binnen 48 uur ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en een verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 95,-

Serologische test: Tijdens deze test neemt de reizigersverpleegkundige een buisje bloed af. Het monster wordt verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op de aanwezigheid van antistoffen tegen het virus. Binnen 72 uur ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en een verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 60,-  

COVID-19 PCR test en serologische test: Is een combinatie nodig van een COVID-19 PCR test én een serologische test dan betaalt u € 150,- De uitslag van de PCR-test ontvangt u binnen 48 uur, de uitslag van de serologische test binnen 72 uur.

 

Voorwaarden
De serologische test voeren wij uitsluitend uit voor reizigers naar landen waar deze test verplicht is. 

Of een coronatest noodzakelijk is voor uw reis en welke eisen er gelden ten aanzien van de geldigheidsduur van de verklaring(en), kunt u nagaan bij uw reisorganisator, vliegmaatschappij of het consulaat van het land van bestemming.

Voor beide tests geldt dat u klachtenvrij bent. Heeft u klachten die kunnen duiden op het nieuwe coronavirus, neem dan contact op met de GGD.

Voor afspraken in het weekend geldt een weekendtoeslag van 5 euro.

 

 

Lees ook:

Landen op alfabet

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

Deel & Print

(aangepaste) Openingstijden

Maandag 8:45 - 15:00
Dinsdag 8:45 - 15:00
Woensdag 8:45 - 15:00
Donderdag 8:45 - 15:00
Vrijdag 8:45 - 15:00
Zaterdag in overleg

Telefonisch bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur

 

Adresgegevens

Travel Clinic Erasmus MC
Zimmermanweg 7
3015 CP Rotterdam
Telefoon 010 - 704 5050
(Naast hoofdingang Erasmus MC)
Mailadres en route

Corporate Travel Clinic Erasmus MC
Keuringen voor bedrijven
Maasboulevard 148
3011 TX Rotterdam
Telefoon 010 820 11 20
http://corporate.travelclinic.com

Travel Clinic is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic © 03/18. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring