English

Coronatest voor reizigers

PCR-test en serologische test
Wilt u naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat het land van uw bestemming eisen stelt om import van het coronavirus te voorkomen. In veel gevallen is een PCR-test met verklaring en/of serologische test nodig. De Travel Clinic Erasmus MC verzorgt deze tests.

De serologietest voeren wij ook uit voor niet-reizigers. Lees meer >

 

  • PCR-test: De meeste landen willen weten of u op dit moment besmet bent met het coronavirus. Hiervoor vragen zij een COVID-19 PCR test met verklaring. Als het testresultaat negatief is mag u het land inreizen. 
  • Serologische test: Andere landen vragen naast de PCR-test ook een serologische test, ook wel antistoffentest genoemd. Deze test toont aan of u antistoffen tegen SARS-CoV-2 in uw lichaam heeft en daarmee of u corona al doorgemaakt heeft, of succesvol gevaccineerd bent. 

Of en welke coronatest voor uw reis noodzakelijk is kunt u nagaan op www.wijsopreis.nl.

 

Afspraak maken
De coronatests worden op afspraak uitgevoerd. U kunt hiervoor terecht op maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 16.30 uur. Een afspraak maakt u eenvoudig door te bellen met 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur).

 

Meenemen naar de afspraak
Neem tijdens de afspraak het paspoort of de ID-kaart mee waarmee u de reis maakt. Het nummer van dit document moet op de reisverklaring vermeld worden. Zonder is het niet geldig en kan de luchtvaarmaatschappij of het land van bestemming u weigeren.

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?
PCR-test
: Tijdens deze test neemt onze verpleegkundige een uitstrijkje uit de neus en keel. Het monster wordt vervolgens verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het coronavirus. Binnen 48 uur* ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en de verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 95,- 

Serologische test: Tijdens deze test neemt onze verpleegkundige een buisje bloed af. Het monster wordt verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op de aanwezigheid van antistoffen. Binnen 72 uur* ontvangt u per beveiligde mail de uitslag en de verklaring die u mee kunt nemen op reis. De kosten van de test zijn € 60,- 

PCR-test en serologische test: Is een combinatie nodig van een PCR-test én een serologische test dan betaalt u € 150,- De uitslag van de PCR-test ontvangt u binnen 48 uur*, de uitslag van de serologische test binnen 72 uur*.

 

Voorwaarden

  • Wij voeren de tests alleen uit als u klachtenvrij bent. Heeft u klachten die passen bij het coronavirus, zeg de afspraak af (010-704 5050) en neem contact op met de GGD.
  • U dient zelf na te gaan of en welke coronatest voor uw reis noodzakelijk is. Ga ook na welke eisen er gelden ten aanzien van de geldigheidsduur van de reisverklaring. Dat kan op www.wijsopreis.nl.
  • De serologische test doen wij vanaf 18 jaar.
  • De combinatieprijs voor een PCR-test én een serologische test geldt alleen als beide tests op dezelfde dag afgenomen worden.
  • * U ontvangt de uitslag van de test binnen 48 uur (PCR-test) en/of 72 uur (serologische test). Wij hebben hierover goede afspraken met ons laboratorium. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de uitslag later binnen is. Denk aan een technische storing in het lab of aan een uitslag die op de grenswaarde valt (niet positief en niet negatief). Het monster moet dan opnieuw geanalyseerd worden. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk gehouden worden. Wel zullen wij u zo snel mogelijk informeren en alles doen wat binnen ons bereik ligt om de uitslag te realiseren. 

 

Lees ook:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Wereldkaart

Deel & Print

Openingstijden

Maandag 8:45 - 16:30
Dinsdag 8:45 - 16:30
Woensdag 8:45 - 16:30
Donderdag 8:45 - 16:30
Vrijdag 8:45 - 16:30
Zaterdag 10:00 - 13:00

Telefonisch bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur (ma-vrij)

Volg ons

Adresgegevens

Travel Clinic Erasmus MC
Zimmermanweg 7
3015 CP Rotterdam
Telefoon 010 - 704 5050
(Naast hoofdingang Erasmus MC)
Routebeschrijving

Voor bedrijven:
Corporate Travel Clinic Erasmus MC

corporate.travelclinic.com

Travel Clinic Erasmus MC is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic Erasmus MC © 01/21. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring