English

Tropencursus

De Travel Clinic biedt gerichte scholing voor verpleegkundigen en (para)medici die vanuit hun vak te maken hebben met tropische ziekten. De scholing bestaat uit een basiscursus Tropische ziekten en een basisopleiding verpleegkundige reizigersadvisering. De basiscursus 'tropische Ziekten' kunt u aanvullen met twee vervolgmodules, 'Ontwikkelingswerk in de tropen' en 'Reizigersverpleegkundige'.

Op het moment zijn we bezig met de voorbereiding van de transitie naar het Erasmus MC. Daarom zijn de cursussen van het voorjaar van 2018 geannuleerd en starten we weer in het najaar. Zodra meer bekend is over de data, kunt u dit terugvinden op onze website.


Voor het volgen van de cursus 'Reizigersverpleegkundige' zijn twee mogelijkheden:
1. Een tweedaagse module nadat de basiscursus is afgerond;
2. Een zesdaagse opleiding zonder dat de basiscursus is gevolgd.

Basiscursus 'Tropische Ziekten'

In deze basiscursus worden (tropische) ziekten behandeld als: Malaria, TBC, Bilharzia, AIDS etc. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan antropologie en epidemiologie. De basiscursus is bedoeld voor verpleegkundigen en paramedici die in de (sub)tropen willen gaan werken of vanuit hun werkzaamheden in Nederland geïnteresseerd zijn in tropische ziekten en de bestrijding hiervan.

 

Het volgen van de basiscursus bestrijkt in totaal zeven donderdagen en een woensdag. Deze module is geaccrediteerd voor 12 uren nascholing door het LCR. Aanvullend op deze basiscursus kunnen twee vervolgmodules worden gevolgd.

 

Vervolgmodule 'Ontwikkelingswerk in de tropen'

In deze vervolgmodule wordt aandacht besteed aan de uitvoering van werkzaamheden in de tropen: Projectmanagement, Datamanagement, Noodhulp etc. Deze vervolgmodule in combinatie met de basiscursus is bedoeld voor verpleegkundigen en paramedici die overwegen in de tropen te gaan werken.

 

De vervolgmodule 'Ontwikkelingswerk in de tropen' duurt in totaal elf donderdagen en twee woensdagen. Aanvullend op of los van deze vervolgmodule is het mogelijk om de vervolgmodule 'Reizigersverpleegkundige' te volgen.

 

Vervolgmodule 'Reizigersverpleegkundige'

In de module Reizigersverpleegkundige is er o.a. aandacht voor de uitvoering van de praktische werkzaamheden van een reizigersverpleegkundige: hanteren van protocollen, gezondheidsadviezen, vaccinatieschema’s, bijzondere reizigers etc. De basiscursus aangevuld met de module “Reizigersverpleegkundige” is bedoeld voor verpleegkundigen die werkzaam zijn binnen een vaccinatiepolikliniek of huisartsensetting waarin zij adviezen geven en vaccinaties toedienen aan reizigers.

 

Deze vervolgmodule is door de LCR geaccrediteerd voor 56 uur voor verpleegkundigen werkzaam in de reizigersadvisering en tevens voor 12 uur nascholing. In totaal neemt deze vervolgmodule een dinsdag en woensdag in. Met het bijbehorende certificaat kunt zich registreren als Reizigersverpleegkundige.


Basisopleiding verpleegkundige reizigersadvisering

Een samenwerking tussen Travel Clinic Havenziekenhuis en Health Education.

 

            
      
 

In deze opleiding komen de belangrijkste aandachtspunten van reizigersadvisering aan de orde en leert u deze effectief toe te passen. De onderwerpen worden behandeld vanuit de insteek voor praktische toepassing in de praktijk. Informatie over deze basisopleiding vindt u onderaan deze pagina in de onderste download.

Accreditatie voor 36 uur wordt aangevraagd bij de LCR en V&V. Voor de voorwaarden tot registratie zie www.lcr.nl. Deze opleiding wordt gegeven op drie dinsdagen en drie woensdagen. 

U kunt zich hier inschrijven voor deze basisopleiding verpleegkundige reizigersadvisering.

Voor meer informatie en data, zie download onderaan deze pagina ('Info en data Reizigersadvisering najaar 2017')

Startdata en verdere informatie

De cursussen starten twee keer per jaar, 1e donderdag in februari (of laatste van januari) en de 1e donderdag in september. Alleen de vervolgmodule 'Ontwikkelingswerk in de tropen' wordt alleen in het voorjaar aangeboden. De les data en kosten zijn vermeld op het inschrijfformulier. De volgende inschrijvingen staan nu open:


2017 - 2018

- Voor de basiscursus tot 18 augustus 2017 / 12 januari 2018: zie de downloads onderaan de pagina voor het inschrijfformulier.

- Voor de vervolgmodule tot 9 maart 2018: zie de downloads onderaan de pagina voor het inschrijfformulier.

 

Contact

De coördinatoren en organisatoren van de Tropencursus zijn Mevr. E.A. Klop (e.klop-denbesten@erasmusmc.nl)  en Mevr. S. Leemhuis (s.leemhuis@erasmusmc.nl). Voor meer informatie kunt u bellen met 010-4043405 / 010-4043446 of mailen met vernoemde email adressen.

 

Deel & Print

Openingstijden

Maandag 8:30 - 16:30
Dinsdag 8:30 - 20:30
Woensdag 8:30 - 20:30
Donderdag 8:30 - 16:30
Vrijdag 8:30 - 20:30
Zaterdag 9:00 - 12:30
Telefonisch bereikbaar van
ma t/m vrij van 8.30 tot 17.00 uur

 

Adresgegevens

Travel Clinic
Haringvliet 72
3011 TG Rotterdam
Telefoon 0900 503 40 90
(Lokatie is naast Havenpolikliniek)
travelclinic@erasmusmc.nl

Keuringen voor bedrijven
Maasboulevard 148
3011 TX Rotterdam
Telefoon 010 820 11 20
Meer informatie:
http://corporate.travelclinic.com

Travel Clinic is ISO 9001 gecertificeerd

Travel Clinic © 03/18. Alle rechten voorbehouden. Voorwaarden voor gebruik en uitsluiting aansprakelijkheid. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees voor gebruik graag onze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van de site bent u akkoord met deze voorwaarden.
/privacy
Lees de privacyverklaring